Wolttivuoren Diiva, syntynyt 16.5.2006  IPO3
Bouvier MM 2012  hopea

Diiva vastustaa


Diiva lentää
  Diiva treeneissä 12.9.09
.   Diiva treeneissä 12.9.09

Lonkat A, kyynärät 0/0, silmät ok (peilattu 4.5.12, edellinen kerta 15.2.10)
(Veli Dax: lonkat A, kyynärät 0/0)

Veli Dalai (Konsta) luonnetestissä 16.10.10 Pöytyä: +1, +3, +2, +3, +1, +1, +1, +3, +++
Selväkielisenä: Toimintakyky-kohtuullinen, terävyys-kohtuullinen ilman jäljelle jäävää .., puolustushalu-suuri, taistelutahto-suuri, hermorakenne-suhteellisen rauhallinen, temperamentti-erittäin vilkas, kovuus-hieman pehmeä, luoksepäästävyys-hyväntahtoinen avoin, laukaisuvarma.
Veli Dosto (Hollannissa) 9.4.2011 IPO1 92-88-86=266. 15.5.2011 IPO1 87-70-78=235 (Hollannin bouviermestaruus IPO1/2, neljäs sija), 5.11.11 IPO2 91-77-80=248,

Diiva on luonteeltaan hyvin avoin ja sosiaalinen, kuitenkin kova vahtimaan. Tulinen tyttö, joka osaa kotona ottaa rennosti. Tutkii rohkeasti ympäristöä, on ollut ensimmäisenä elinvuotenaan nokikkain jo mm. supikoiran, hirviemon ja mäyrän kanssa. Nämä kohtaamiset vain kasvattivat egoa.  Lähtee leikkimään helposti ja puree lujaa ja melko rauhallisella otteella.  Tykittää koirien (omien) kanssa leikkiessään lujaa, aiemmat ovat hiukka jarrutelleet kontaktivaiheessa, Diiva ei. Temperamenttia löytyy  paljon, mutta päässä hyrrää vain tilanteeseen sopivasti, ei sähläämistä.  Hyvin itsetietoinen, kuitenkin rento ja rauhallinen.  Isä Bill vaikuttaa tosiaan hyvältä periyttäjältä, tosin räjähtävä suorittaminen tullee Citalta.

Rakenteeltaan neliömäinen ja vahvalihaksinen. Nopea ja ketterä. Korvat ovat saaneet  olla luonnollisesti ja ovatkin asettuneet aika kivasti pystyyn. Karva todella hyvää. Karkeaa, siltikin riittävästi sekä pintakarvaa että pohjavillaa.
Korkeutta 60 cm. Painoa hoikassa kunnossa tyhjin vatsoin  34,1kg.
_______________________________________________________________________

18.6.13 Diiva sitten jäi ilman pentuja. Iän takia ei moisia enää yritetä. Nyt keskitytään sitten muuhun.  Hiukka laiminlyödyn lihashuollon tärkeys tuli esille. Diivalla oli selkä päässyt jumiutumaan.  Ilmeni kankeana juoksemisena ja huonona ja haluttomana hyppäämisenä. Nyt kahden hieronnan jälkeen meno on ihan toisen laista.  Jos ei mitään esteitä tule niin suunnitelmissa on osallistua Suomessa Bouviereiden mestiksiin ja Hollannissa Bouver MM-kisoihin.

7.11.12 Ollaan nyt oltu Suomessa jo viikko Saksan reissun jälkeen. Tuliaisina Bouvier MM-kokeiden hopea mitalli!
Kokeet olivat  etelässä, viininviljelyalueella hienoissa vuoristomaisemissa, jotka olivat kauniisti syysväreissä.  Sääolot olivat sikäläisittäin kylmät vaihdellen lauantain nollakelin räntäsateesta noin 8 plusasteen melko aurinkoiseen. Osallistujiakin oli melko hyvin. Voittajassa 18, avoimessa 6 ja alokkaassa 7. Tulostaso oli tavallista huonompi. Erityisesti tuloslistassa se kärjistyi, "tottelemattomuuden" takia keskeytettyjen takia. Tällöin kaikki suoritetut pisteet  katoavat. Sinä aikana mitä itse ehdin katsoa näin kolme C-osan pitkästä liikkeestä kiinni hitsannutta, jotka keskeytettiin koska eivät irroittaneet kolmannella käskyllä. Piilolta sivulle kutsuttaessa yksi keskeytetty lisää. Näiden joukossa oli vahvoja ennakkosuosikkeja, jotka olivat tehneet hyviä pisteitä jo A ja B osissa. Jäljellä ongelmia aiheutti räntäsade, kova tuuli ja erittäin mutainen pelto.

Meidän Jälki oli lauantaina puolelta päivin. Tuuli oli kova ja räntää tuli ajoittain. Sääliksi kävi tuomaria, joka käveli joka jäljen läpi saappaat täysin mudan peittäminä. Meille lisäjännitystä toi ettemme olleet ajaneet yhtään multajälkeä puoleentoista vuoteen (paitsi torstaina silloin vielä rutikuivalla pellolla). Syynä vääriinkäsitys kisa-alustasta ja multapeltojen vähyys. Diiva lähti paalulta hyvin ja taapersi mudassa tasaisen hitaasti. Jokusen kerran tarkasteli jäljen sivuja, kenties mutapallukoita tippunut tallaajan jaloista. Sitten se seisahtui. Olin hetken uunona, sitten huomasin Diivan hiukan kuopaisevan toisella etutassulla. Tajusin, ilmoitin tuomarille, poimin esineen ja sitten jatkettiin. Jälki eteni samalla tavalla. Tarkasti, vain jokunen pikku tarkastus ja yhdessä kulmassa noin koiranmitan ylitys, josta heti takas. Kaikki ilmaisut nätisti seisomalla. Toki oli opetettu ilmaisemaan makaamalla, mutta eihän sitä nyt tollaiseen rapaan mennä. Seisominen on yhtälailla hyväksyttyä joten kiitettiin ja pokattiin 92 pistettä.

Tottis oli sunnuntaina. Sää oli jo parempi. Lyhyesti sanoen Diivan paras tottis. Kaikki arvostelut tulivat vain saksaksi, jonka taito rajoittuu vain sujuvaan kuuntelemiseen. En tiedä tuomarista, mutta omasta mieleestä virheet olivat hyppyesteeseen kosketus mennen tullen. Kevyt törmäys ekassa luoksetulossa ja hidas maahanmeno eteenmenossa. 92 pistettä.

Sunnuntaina oli myös C-osa.  Piilonkierrot meni hyvin, kuten yleensä. Sivulle tulossa peruutti hitaasti jääden vähän eteen sivulle, kuten yleensä. Lisäkäsky. Seurautus pakopaikalle. Hyvä pako, kuten yleensäkin. Sitten muistikuvat ovat sekavat. Yleiskuvana kuitenkin hyvät puruotteet, paitsi yksi jossa ehti ottaa vain vajaan, jonka säilytti hyvin. Ei kuormittunut. Oli intoa täynnä, vähän liikaakin. Edisti selkäkuljetuksessa ja haukkui ekalla suoralla, kuten treeneissäkin. Muistaakseni lisäkäsky. Sivukuljetuksissa haukkui, tökkäsi, molemmissa lisäkäsky. Jossain irrotuksessa tarvittiin lisäkäsky. Tuomari oli sanonut, että haluaa arvostella ylimenovaiheen, joten annoin irti-käskyt aika myöhään. Diiva pitikin kaikki purut hyvin. Pitkässä liikkeessä suuntasi kohti tuomaria. Ainakin meille poikkeuksellisesti maalimies tuli kohti äänettä ja vasta just ennen koiran iskua huuto ja hiha esiin. Tuomarin lähetysliike osui sopivasti Diivan tähtäimeen. Maalimies joutui näin huutamaan tavallista aikaisemmin, jolloin Diiva korjasi suunnan. Saan myöhemmin videoklippejä, joissa myös tuomarin arvostelu, sitten tiedän paremmin mitä tapahtui ja mistä pisteitä lähti. Minä ja moni muukin odotti enemmän pisteitä, joita tuli vain 78. Nyt kotomaassa on pääteemana poistaa tuo turha äänenkäyttö. Samalla paranee myös kontrolli. Kun muu pysyy ennallaan niin pisteitäkin pitäisi kertyä selvästi enemmän.

Lopputulos 92-92-78=262 oikeutti kuitenkin hopealle! Pieni Suomi sinnitteli kolmantena perättäisenä vuotena mitalleille, aika hienoa.
Tapahtuman kruunasi hyvä porukka, kanssakilpailija Saija + tukijoukot, joihin kuului myös vaimoni Senja. Ainakin tämä kulma Saksaa on lomailijalle mukava. Hienot maisemat, hyvää sapuskaa ja juomaa edullisesti ja avoin suhtautuminen kaikkeen. Myös muiden maiden edustajien tapaaminen on aina mukavaa. Seuraavat kisat ovat sitten Hollannissa.

Kisapaikan viinitarhaa MM12 mitallikolmikko MM12 loppuparaati
Kisapaikka viinitarharinteeltä kuvattuna.
Osa rypäleistä oli vielä poimimatta, ilmeisesti kypsymässä, makeita olivat.
Kulta Hans-Peter Rathner ,D, Hexe vd Veluwesprengen
Hopea Pekka Hallivuori, FIN, Wolttivuoren Diiva
Pronssi Hans Eggen, D, Aragon vd Veluwesprengen
Loppuparaati, edessä joukkueenjohtaja Jonna,
 Saija ja Elli, Pekka ja Diiva

9.10.12 Vajaa kaksi viikkoa Saksan Bouvier MM-kokeisiin lähtöön.  Periaatteessa Diiva on kovassa iskussa, mutta kisakokemusta olisi ollut hyvä hankkia enemmän. Jotenkin vain ei saanut ehdityksi kokeisiin.  Nään nyt ekaa kertaa luovutuksen jälkeen Diivan veljen Doston, joka osallistuu Saksassa avoimeen luokkaan. Suomesta myös Saija ja Elli sekä tukijoukkoa lähdössä. Kiva reissu odotettavissa.

Noin joulukuun alussa alkavasta juoksusta astutus ja toivotuista pennuista yksi jää kotiin kasvamaan.

31.5.12 Diivan juoksu oli epätavallinen. Kesti 27 päivää (yleensä 22). Tärpit  oli 19-21 päivien aikana ja kestivät 2 vuorokautta. Aiheutti melkoisesti reissaamista. Tärpit tuhlattiin sitten sähläämiseen. Sekä Diiva että sulho olivat kyllä innokkaita, sulho vähän liiankin.
Kevätkokeisiin meno jäi tältä vuodelta. Diiva satutti talvella anturansa. Se pääsi tulehtumaan ja siihen tuli iso avohaava. Haavan umpeutuminen on hidasta, onneksi se ei kuitenkaan ole haitannut oloa ja vain lievästi menoa. Sukka ja töppönen jalkaan ja menoksi. Treenaaminen aloitettiin huhtikuun lopulla.  Nyt antura on miltei kunnossa. Töppönen on käytössä vain treeneissä (varmuuden vuoksi). Joskus kesällä kokeisiin ja syksyllä ehkä Saksaan MM-kisoihin.  Seuraavasta juoksusta (noin joulukuu) olisi sitten tarkoitus ihan oikeasti saada pentuja.

25.-31.11.11 Teimme dual purpose reissun Tanskaan. Ensisijainen tarkoitus oli osallistua bouvier MM-kisoihin ja toinen oli hyödyntää Diivan juoksu, joka oli kilpailun päätöspäivänä 30.10.11 edennyt 11. juoksupäivään. Pikkusen aikaista, mutta kannatti kokeilla. Astuminen tapahtui, mutta ei jäänyt nalkkiin. Nyt, 10.12.11 Diiva on selvästi kantava. Odotettu syntymähetki melko tarkkaan vuodenvaihteessa.
Sulhanen Bekir ja ohjaajansa Erik tekivät MM-kisojen väliajalla näyttävän polisi/pidätys/karkaus demonstraation jossa pillit soivat. Samana päivänä he olivat saaneet klubinsa mestaruuden.
Kaksi mustaa 500gr tyttöä syntyi. Ensimmäinen 5.1.12 klo 18:30 ja toinen 6.1.12 klo 7:30. Valitettavasti molemmat kuolleina. Vielä 4.1.12 molemmat olivat hengissä (tarkastus röntgenillä ja ultralla). Avautumisvaihe oli lääkärin tarkastaessa kestänyt jo 30h. Lääkäri katsoi kuitenkin parhaaksi vielä odottaa.
Mitä opimme tästä. Kun astuttaa niin astuttaa sitten kunnolla. Siis useita astutuksia useamman päivän aikana. Tarkoitus saada iso pentue, koska pienissä on isommat riskit (liian isot pennut, poltot heikommat).

Pitkän liikkeen jälkeinen hyökkäys Pitkän liikkeen jälkeinen hyökkäys C-osan arvostelu
30.10.11 Pitkän liikkeen jälkeinen hyökkäys 30.10.11 Pitkän liikkeen jälkeinen hyökkäys 30.10.11 C-osan arvostelu

Kisat olivat erittäin hyvin organisoidut, olosuhteet säätä myöten hienot. Kaikenkaikkiaan onnistunut tapahtuma. Suomesta kolme koirakkoa, joista Saija/Elli pääsivät jälleen mitalleille, nyt hopealle. Tukijoukkoa oli lisäksi paikalla 9 henkeä. Suomen porukka taisi Hollannin ja Belgian jälkeen olla kolmanneksi isoin. Paikalla oli kaksi juoksuista narttua ja meille oli varattu erillinen treenialue. Päästiin varsinaiselle kentälle viimeisenä päivänä noin 20 min ennen tottissuoritusta kentälle trenaamaan. Tottiksen jälkeen olisi 20 min tauko ja sitten purut. Näin  emme kumpikaan uskaltaneet treenata puruja, pelkästään tottista. Tottis meni meillä ihan hyvin. Yksi ylimääräinen sivulle komento ja ennalta arvattu ylimääräinen maahan eteenmenossa. Tuomari määräsi tosi lyhyen matkan ja Diivahan suuntaa täysillä kohti kentän laitaa. Saatiin 91p.
Puruissa maalimiehet kuormittivat kovasti ja tulivat kunnolla päälle. Diivan kaikki hyökkäykset olivat kovat ja purut hyvät kuten piilon kierrotkin. Pisteitä tiputti tökkäys piilolla ja sivukuljetuksessa. Hiukan väljä sivulle tulo piilolta ja lopuksi meille uutena juttuna maalimiehen pois lähetys, jossa annoin lisäkäskyn. Kaikki irroitukset mainittiin hitaiksi ja erityisesti yhdessä jälkivartioinnissa ennakoi minun tuloani sivulle. Saatiin 83p. Jäljen ajoivat juoksukoirat lauantaina ekoina. Me oltiin tokana. Jälki meni sinäänsä hyvin. Kaikki esineet loistavasti ja kulmat tarkasti. Nokka hyvin alhaalla, paitsi puolet yhdestä vastatuulisuorasta, jolloin nosti jonkun verran vauhtia ja nokkaa. Ongelma oli pissaaminen. Ilmeisesti oli saanut kylmää edellisenä päivänä ja nyt sitten pissasi jäljellä 3 tai 4 kertaa. Saatiin kuitenkin 90p. Jäljen tehtyämme käytiin lekurilla tarkastamassa. Onneksi ei havainnut mitään. Pidin Diivan lämpimänä ja kuivana pysymisestä parempaa huolta ja onneksi vaivaa ei enää esiintynyt.
Kaikenkaikkiaan olimme kaikissa suorituksissa ihan mitallikoirien tasossa, mutta "kauneusvirheet" söivät pisteitä. Tulos siis 90-91-83=264 ja sijoitus seitsemäs. Ensi vuonna kisat ovat Saksassa. Kenties kokeilemme siellä uudestaan ja silloin vielä paremmassa iskussa.

18.6.11 Suoritettiin Lohjalla IPO3 pistein 77-82-96=255, viettiominaisuudet erinomaiset.
Jälkimaasto oli tuomarin mukaan vaativa. Diiva ajoi rauhallisesti, pari kulmaa hiukka yli, muuten hyvin jäljen päällä. Jäljen keskivaiheilla lähistöllä aidan takana olleet hevoset  vaihtoivat laukaten paikkaa lähemmäs. Diiva pysähtyi ja katsoi niitä. Jännitys kasvoi. Hetken kuluttua siirsi katseen jäljelle ja jatkoi. Maasto oli kumpuileva ja Diiva nosti nokkaa alamäissä. Viimeinen suora oli alamäki ja Diiva meni viimeisen esineen yli. Kaksi muuta se ilmaisi hyvin.
Tottiksessa istumisessa jäi seisomaan. Avonoudossa jäi hiukan etäälle. Hyppynoudossa hipasut mennen tullen.Muuten hyvä.
Puruissa jatkoi vahvaa ja rajua työskentelyä. Nyt oli puhdas joka paikassa ja irroitukset nopeat. Ainoastaan selkäkuljetuksen hyökkäyksen jälkeisessä vartioinnissa tarrasi hetkeksi kiinni, josta komennolla irti. Kauneusvirheenä haukkui piilonkiertojen ajan. Kierrot itsestään olivat hienot. Myös selkäkuljetuksen alussa haukkui. Todella hieno suoritus! Palkkana 96 pistettä.

17.5.11 Avattiin koekausi. Tuloksena IP2 81-86-82=249, VIK E, (viettiominaisuudet erinomaiset).
Törppönä en osannut kuvitella, että kakkosen jälkikaavio olisi joku muu kuin U. Nyt oli. Eka suora hyvin, nokka alhaalla ja tarkkana, siellä ollut esine ilmaistiin hyvin, pieni ryntäys jäljelle. Eka kulma koiran mitan yli, sieltä suoraan jäljelle, nokka nousi pikkuisen, mutta pysyi hyvin jäljen päällä. Toka kulma tarkka ja suora tarkkaa työskentelyä. Mutta!! Viisaudessani kuvittelin Diivan ottaneen harhan ja yritin estää sitä "huomaamatta", kunnes tuomari totesi, että minun tulee seurata koiraa. No, onneksi Diiva ei moisesta häiriintynyt vaan jatkoi tarkasti esineelle, jonka ilmaisi hyvin. Kaikenkaikkiaan hyvä jälki Diivalta. Tuomarin mukaan minun piikkiini meni puolet menetetyistä pojoista, siis noin 10. Tottiksessa piti ääntä seuraamisen alussa ja esti jonkun verran. Estehypyssä kevyt kosketus paluussa ja eteenmenossa, joka oli suora ja nopea, jatkoi hiukan liikaa ennen kuin meni maihin. Puruissa kiersi vauhdikkaasti piilot, tarrasi heti hihaan, päästi kuitenkin heti. Sivulletulossa näköjään pidin liian pitkän tauon tänne/sivulle komennossa, koska tulkattiin tuplakäskyksi. Pako ja hyökkäys hyvät.(tuomaritermeillä erinomainen tai erittäin hyvä). Selkäkuljetus ja hyökkäys hyvät. Pitkä liike hyvä. Molemmissa kylkikuljetuksissa tökki ja pari lisäkäskyä. Kaikki purut ja hyökkäykset kovia, kaikki irroitukset hitaita. Kaikenkaikkiaan energisen voimakas ja hyvä suoritus. Pikkusen hiomista niin pisteetkin on kohdillaan. 

3.11.10 Tehtiin mielenkiintoinen matka Tanskaan (reissusta hiukan täällä). Valitettavasti Diiva jäi tyhjäksi. Uusi yritys jossain vaiheessa 2011-2012. Talvikausi treenataan ja sitten alkukesästä aletaan kokeissakäynti.

23.8.10 Kesän helteet sitten muuttivatkin kauden suunnitelmia. Jätettiin sovinnolla kisaamiset ja siirryttiin nauttimaan kesästä ja uimaan. Uintikertoja kertyikin sitten uusi ennätyksemme 90. Siis kertoja jolloin uin itse koirien kanssa. Juoksun alkua odotellaan ja sitten Tanskaan astutusreissu.
 

29.5.10 käytiin Raisiossa kokeilemassa IPO2:ta. Jälki oli pitkässä, noin polveen yltävässä, heinikossa. Se vahvisti muutenkin hiukka turhan korkealla nenällä ajamista ja tottumattomuus häiriöihin muutti ilmaisut seisomiseksi. Tyhmyyttäni en osannut pisteitä hoitaa kotiin joten saatiin 63 pistettä. Sen jälkeen alkoi kaatosade ja katsoin viisaimmaksi keskeyttää. Lisää treeniä ja jos kohdalle sattuu sopivasti koe niin kokeillaan uudestaan.
Jälkiä on 29.5.10 mennessä ajettu vasta 10, mutta menneet hyvin. Tottista on hierottu maltilliseen tahtiin talven yli ja nyt alkaa olemaan iskussa. Samoin C-osa, tökkiminen on kyllä vielä herkässä.

BH-koe suoritettiin 10.8.09 ja IPO kokeisiin ollan menossa myöhemmin syksyllä.
1.11.09 Diiva suoritti Lohjalla IPO1kokeen tuloksella 94-84-83 = 261. Viettiominaisuudet E. Kausi päättyi hienosti IP1 koulutustunnukseen.
Jälki meni hyvin, kuten treenien perusteella uskalsin odottaakkin. Ajoi tarkasti.  Pisteitä vähensi ryntäys turhan vauhdikkaasti esineiltä jäljelle ja tuuppi nokallaan esinettä. Ilmaisut sinäänsä hienot.
Tottiksessa isoin yksittäinen virhe oli kapulan pureskelu, joka tietty kostautui kaikissa kolmessa noudossa.
Puruissa hallinta ja piilolla tökkiminen veivät pisteitä. Pako oli hieno, kuten yleensäkin. Hyökkäyksessä kuormittui hiukan. Pitkässä liikkeessä tuli kovaa. Kaikenkaikkiaan koko kokeen ajan hyvin energinen ja vauhdikas. Talvikausi hiotaan ja ensi kaudella ollaan jo iskussa.

D-Pentueen sukutaulu, viiden polven yli laskettu sukusiitosprosentti 4,6875 (Kennelliiton suositus on ettei ylitetä 6,25)
Bill vd Barbierhoeve IPO3
LOSH906655 lonkat:A 
syntynyt 15.3.2002

2004 Bouvier MM hopeaa
2005 Hollannin Bouvier - mestaruus
2006 Hollannin Bouvier-hopea
2007 Hollannin Bouvier-mestaruus


Veli
Briek vd Barbierhoeve IPO3
 Osallistui 2006 kaikkien rotujen  IPO MM kisoihin ja sijoittui 26. hyvällä tuloksella  88-92-94=274
Cain Darcy vd Fokrohof IPO2
NHSB2195260
Basco Kiki v't Heukske NHSB1874118 HDTC Spinks vd Remon Hoeve NHSB1610512
Kiki Anebica v't Heukske NHSB1704013
Darcy Cindy vd Fokrohof
NHSB1807145
HDTC
Prins KNPV
NHSB1418647
  Cindy vd Fokrohof KNPV, HDTC
NHSB1324380
 Daisy Alma v't Heukske
NHSB2112728
Harron v't Heukske KNPV
HDTC
NHSB1844251
 Boris KNPV
NHSB1350365
Taika
NHSB1514021
Alma Cindy vd Fokrohof
NHSB1593671
  Basco v Eltons Home
KNPV, HDTC
NHSB1186817
Cindy vd Fokrohof
KNPV, HDTC
NHSB1324380
Cita Dana v Nunc aut Nunquam IPO3 NHSB2220285 C (B/C) kyynärpäät 0/0, silmät ok
syntynyt 17.11.1998
Boris Blitz vd Viana Hoeve KNPV, IPO3, SPH NHSB1641717 HDTC Blitz KNPV NHSB1276134 HD-A   Arno KNPV NHSB968380
Sonja NHSB1175027
Loes KNPV NHSB1130313 Harron KNPV NHSB654256
Mirza vd Ruwendijk NHSB856584
Dana Nicky v Nunc aut Nunquam IPO3 NHSB1870591 HDLP

Vuoden 1999 Hollannin Bouviermestaruuskisoissa Dana oli 2. ja sen C osuus oli paras.

Boedha Doescha Alsin Hof KNPV NHSB1630767 HDTC Boy KNPV NHSB1276136
Doescha vd Plantage KNPV NHSB1286903
Nicky Sandy v Nunc aut Nunquam IPO3 NHSB1583962 HDTC

Buddy Sandy v Nunc aut Nunquam IPO3, HDTC on täysveli

  Bartono vd Keulse Barriere KNPV NHSB1143556 HDTC
Sandy vd Meerkerk Hoeve IPO3 NHSB1275271 HD+


Takaisin alkuun