Cannan alkupään treeneistä

Canna syntyi pentueensa isoimpana. Se oli varsin tasaisen pentueen aktiivisin narttu. Se on touhua täynnä oleva riiviö, joka roikkuu äiskäparkansa karvoissa lenkeillä.Välillä myös Lillin ja Domin. Kaikki sietävät sitä ja sen käytöstä yllättävän hyvin. Käsien ja lahkeiden pureskelu on jo miltei loppunut, ei suinkaan vapaaehtoisesti. Kevään 2004 hellejaksolla se kävi uimassa muiden kanssa. Tosin hiukan vahingossa. Ei arvannut, että maa voi kadota jalkojen alta. Canna on varsin liikkuvainen. Se on ollut 8 viikkoisesta mukana samoilla lenkeillä aikuisten kanssa. Lenkit ovat sen vuoksi hiukan lyhyempiä, mutta päivittäiset kolme lenkkiä ovat yhteensä luokkaa 8-9 km ja lisäksi se kurvailee ympäriinsä pikku tutkimusmatkoilla ja hyökkäilee Citan karvoihin. Remmilenkkejä on toistaiseksi ollut vasta muutama. Täällä metsän keskellä ei tule ketään vastaan, joten piti aloittaa Cannan sivistäminen käyttämällä häntä koulujen ym kulttuurilähteiden läheisyydessä. Jos vaikka oppisi jotain :)

Koulutuspuolta ollaan jo aloiteltu. Istumista ja maahanmenoa ja siellä pysymistä on harjoiteltu naksuttimen avulla. Tämä on itselleni vähän uutta ja täytyy todeta, että noiden liikkeiden oppiminen "perinteisin" keinoin olisi kyllä tapahtunut nopeammin. Epäilemättä tekniikkani on aika onnetonta. Nyt kuitenkaan käskyihin ei liity mitään ylimääräistä, ainoastaan tuo haluttu liike. Lisäksi Canna on oppinut tarjoamaan toimintoja. Uskon seuraavien liikkeiden oppimisen olevan nopeampaa. Nyt, 11 viikkoisena, Canna jo odottaa maassa rauhallisesti edessään ruokakuppi, se tillittää silmiin ja odottaa lupaa käydä safkaan käsiksi. Sen saatuaan sapuska katoaa varsin nopeasti. Canna on varsin hoikka, itseasiassa laiha. Ruokana se saa kolmesti Bento Kronenin Premium Maxi Growthia (n 1,2 dl / kerta) ja lisäksi puuro/raakaliha annoksen illalla. Varsinaisen ruuan lisäksi se saa jäljeltä ja eri tempuista makupaloja. 

Jälkiä Canna on ajanut miltei päivittäin 7 viikkoisesta lähtien. Se keskittyy erittäin hyvin ja käyttää nenäänsä mielellään. Jäljestäessä käy kova nuuskutus. Viimeiset jäljet ovat olleet noin tunnin vanhoja, pituudeltaan noin 20 m. Makupaloja on miltei joka askeleella, aina välillä on 1-3 askelta ilman, päässä ruokarasia piiloitettuna. Muurahaisten esiintulo hidastaa tästälähtien (19.5.04) jonkun verran treenaamista. Pitää valita tarkemmin missä, milloin ja millä makupaloilla. Viime jäljellä koiranmakkarapaloissa oli jo aika monta puniaista. Muutaman eniten kansoitetun ehdin nakkaamaan syrjään valitettavasti Canna pääsi syömään useampia. Ei tässä vaiheessa vielä pahemmin noteerannut, vähän vain kakisteli ja jatkoi jäljestämistä.

Alkusyksystä 16.9.2004 Canna on selvästi kehittynyt tottiksessa. Keskittyy paremmin, tekee innokkaasti työtä eikä häiriinny kovin helposti. Käytän edelleen naksutinta, mutta olen lisännyt perinteisemmän tyylin käyttöä. Jäljestys sujuu hyvin, vetoa hiukka liikaa, mutta kulmat yli tunnin vanhoissa jäljissä menevät tarkasti. Esineitä ei ole vielä ja jäljen pituus on edelleen alle 200 m. Ruoka-annos on: aamu ja päivä molempina 3 dl BK maxi growthia, illalla raakaa lihaa 3dl+puuroa+lisukkeet. Lisänä treenimakupalat. Pihalla olen tehnyt lyhyitä tolppatreeneja. Tavoittelee hyvin, hyökkää nopeasti, vetää aika hyvin. Pitää hyvin, murina ja ravistelu ei tule esiin. Ei "suutu" helposti, ei toki ole yritettykään, sattumalta on kyllä pari kertaa osoittanut, että kyllä täältä pesee, jos on aihetta. Canna poikkeaa emostaan, joka on ollut tavallaan "hurja" heti pennusta lähtien. Canna on rennompi, ei ota niin tosissaan, mutta elkeet kyllä viittaavat, että potkua tulee löytymään! 4.11.04 Canna on jo ollut jokusen kerran liinapuruissa maalimiehellä. Itse treenailen sitä tolpassa kotona. Hyökkää nopeasti ja ote on luja. Tottista ja jälkeä treenaillaan hissukseen.

Takaisin